Klarfönster och andra fönster

29 juli 2021 patrick_pettersson

I Sverige finns det goda möjligheter att köpa kvalitetsfönster. Jämför du standarden på fönster i Sverige med sydliga Europa är skillnaden stor. Mycket för att det svenska klimatet sätter fönster på prov.

I Sverige och Norden är det ett måste att isolera bostäderna väl. Utan bra fönster är det svårt att hålla värmen inomhus om vintern. Därför finns det också många fönstertillverkare och återförsäljare av kvalitetsfönster. Klarfönster är ett företag som säljer designfönster av hög kvalitet.

När du ska välja fönster finns det lite att tänka på. Många väljer automatiskt treglasfönster då det ska isolera mest. Det är inte alltid nödvändigt, utan moderna tvåglasfönster kan uppfylla mångas behov.

Priset är viktigt samtidigt som bra fönster är värt att lägga pengar på. Därför lönar det sig att jämföra och undersöka egenskaper. Till sommarstugan går det ofta att välja billigare fönster än till åretruntboendet.

 

Värt att tänka på vid köp av fönster

Till bostaden kan själva fönstrets design vara väldigt viktig. Moderna, stora och strama aluminiumfönster gifter sig sällan väl med en söt liten stuga. Till en stuga som andas svenskt sekelskifte kan sidohängda träfönster vara att föredra.

Du kan välja tvåglasfönster även om du kombinerar med fönster som inte är öppningsbara. Då får du isolering och mindre drag. Tänk på att då välja fönster av hög kvalitet. Väljer du fönster som inte går att öppna bör du tänka på säkerheten.

För att ett rum ska vara säkert bör det finnas något eller helst några öppningsbara fönster för utrymning. Fasta fönster kan med fördel kombineras med altandörr istället. Är det mycket trafikerat eller buller i området bör du välja treglasfönster.

Treglasfönster dämpar ljud bättre än tvåglasfönster. Bor du i ett lugnt område eller på landet behöver du sällan stänga ute ljud. Bor du i norra delarna av landet kan däremot treglasfönster vara bästa alternativet.

Fler nyheter

15 januari 2024

Fakta om regnskogen

10 januari 2024

Fakta om diamanter